Börja träna som nybörjare

träningFå saker är enkla att börja med för någon. Träning kan dessutom vara bland det svåraste. Att komma igång och börja röra på sig efter till exempel ett längre uppehåll är svårt. Därför behövs det tips för hur nybörjare inom träning ska gå till väga.

Att precis ha börjat träna ger ofta en tillfällig motivation. Många som precis har kickat igång med sin träning vill gärna gå ut och ge full kraft direkt för att tidigt kunna se resultat. Men så fungerar det inte riktigt.

Träna rätt i början

Att öka sin Fysisk prestation för att tidigt få mål är något alla vill kunna uppleva, men däremot är det sällan möjligt. Beroende på ens tidigare fysiska form kan det vara direkt farligt. Att gå in med full kraft i sin träning kan vara direkt farligt.

Det går att träna på olika sätt. Att snabbt träna sig i form som Magnus Wislander är en metod. Men det är inget som nybörjare ska syssla med då Magnus är en gammal elitidrottare.

Nej, istället gäller det att börja i rätt tempo. Är personen i fråga överviktig kan det vara bra att värma upp kroppen. Istället för att börja springa kan det vara klokare att gå eller cykla. Helst inte för långa sträckor. En promenad på 5 km per dag ger både fysisk och psykisk hälsa. Börja hellre smått och öka med tiden än överansträng dig direkt.

Att börja på gym kan också vara en bra idé. Fördelen med det är att det relativt enkelt går att ansvara för sin egen träning och göra det enligt uppsatta mål. Börja inte med de tyngsta vikterna. Det spelar ingen roll om de yngre, starka killarna tryckt på rejält vid maskinen i dig. Tänk på att det är din träning och att köra vikter på 25 kg, flera gånger i veckan, är bättre än att köra på 90 kg och skada sig tidigt in i träningen.

Scroll to top