Öppna en specialistmottagning för kampsportare

Kampsport är en intensiv form av träning där utövaren tränar närstrid mot en motståndare. Exempel på olika kampsporter är taekwondo, karate, boxning och fäktning. På grund av sporternas aktiva natur brukar deltagarna ofta drabbas av olika skador som kräver vård. Det är därför en god affärsidé att öppna en specialistmottagning som vänder sig till kampsportare.

När du har öppnat en klinik kan du behöva hitta bra personal. Om du väljer vårdbemanning genom Curaliv får du specialistpersonal inom en rad olika områden. Curaliv har lång erfarenhet inom vårdbemanning och matchar stora mängder kompetent vårdpersonal med vårdinrättningar och vårdgivare.

Skador bland kampsportare

MMA är en kampsport som är välkänd för sina hårda tag vilka ofta resulterar i kroppsskador. Här blir deltagarna instängda i en bur och slåss mot varandra med kast, sparkar, slag och markkamp. Tomas Veselainen är 25 år och tränar MMA i Åbo. Han har fått avslitna ledband i knäna och har dessutom problem med nedre ryggen, höften och nacken på grund av sin sport. MMA har vuxit mycket under det senaste decenniet. I Finland finns många proffs och en del har nått ut internationellt.

Frida Wallberg är den historiskt sett mest framgångsrika boxaren av kvinnligt kön i Sverige. Hon har vunnit Svenska mästerskapen vid sex tillfällen och Nordiska mästerskapen vid två. Vid en titelmatch ådrog hon sig livshotande skador när hon blev utsatt för en otäck knock, och fick snabbt föras till sjukhus. Där konstaterades att hon fått en hjärnblödning vilket resulterade i att hon blev tvungen att genomgå en akut operation. Under 2019 drabbades hon också av hypofyssvikt och får därför gå på Levaxin och kortisol. Efter mycket mörker börjar hon nu dock att se ljuset i tillvaron, och hoppas kunna resa ut och föreläsa om sina erfarenheter.

Enkel bemanning

Genom att använda dig av bemanning kan du snabbt få in personal till din nya klinik för kampsportsskador. SKR eller ”Sveriges Kommuner och Regioner” räknar med att bemanningen måste öka stort fram till år 2029. Det kommer att krävas:

  • 800 sjuksköterskor
  • 400 läkare
  • 600 undersköterskor

Med vårdbemanning från Curaliv får du personal som är vald med omsorg och som har genomgått noggranna och seriösa rekryteringsprocesser. Här kan du hitta sjuksköterskor, läkare och undersköterskor till din nya klinik.

Scroll to top