Utomhusgymmet – träning tillgängligt för alla

Nu när sommaren äntligen är här längtar man ut i den friska luften. Kampsportslokalen lockar inte särskilt mycket när solen gassar och man bara vill ut och njuta av varenda soltimme som erbjuds. Det är lätt att hamna i ett dilemma där ena viljan vill upprätthålla den aktiva livsstilen medan den andra vill lapa så mycket sol som det bara går. Lyckligtvis finns det en lösning på dilemmat, det kallas utomhusgym och har blivit allt mer populärt under de senaste åren.

Intresset ökar

Många som tränar på gym längtar ut. Tråkigt nog har de länge inte funnits bra möjligheter för personer som vill träna styrketräning att utföra sina övningar utomhus. I brist på vikter och maskiner har gymmarna istället varit fast i gymlokalerna. Äntligen har många kommuner runt om i landet insett detta problem och börja anlägga utomhusgym, ofta belägna kring motionsspår. Vad som är fantastiskt med dessa är att det möjliggör för vem som helst att kunna träna gratis, något som gynnar både folkhälsan och våra plånböcker. I och med att allt fler kommuner satsar på utomhusgym växer även efterfrågan på dessa i kommuner där de ännu inte finns. Har du ett utomhusgym i närheten av din bostad är det dags att ge det ett försök. Det är till för alla och om du känner dig osäker på hur du ska använda de olika redskapen är det bara att fråga någon annan på plats om hjälp.

Inte enbart i skogen

Gemensamt för många utomhusgym är att de är belägna intill motionsspår vid skogsbryn, sjöar och parker. Detta har medfört att de inte förekommer lika ofta i stadsmiljö. Är du en stockholmsbo kan du dock pusta ut då det planeras att byggas ett utomhusgym väldigt centralt. Närmare bestämt ovanpå själva Parkaden-garaget intill NK. Närmre stadskärnan än så blir det inte. Bor du i Stockholm eller har vägarna förbi är det definitivt värt att ta sig en tur förbi det planerade utegymmet när det är klart. Att lyfta vikter med utsikt över Stockholms taknockar är definitivt en upplevelse att se fram emot.

Scroll to top